Prvi i ORIGINALNI folk portal
FOLK NOVOSTI
Brojač posjeta
921655
sss

OD SADA NAS ČITAJTE NA NOVOJ ADRESI
www.folk-novosti.com

Counter

NEKI NE MOGU PODNJETI DA SMO PRVI,  I ZATO SMO POSLJEDNJI!

Blog
ponedjeljak, studeni 19, 2007

ČITATE EKSKLUZIVAN POST, KOJI JE NA NAŠOJ STRANICI www.folkfolk01.bloger.hr ZA VAS PISALA DONNA ARES...
Jutros sam se vratila iz Makedonije gdje sam imala veoma uspješan koncert u Skoplju, pred nekoliko hiljada ljudi. Još uvijek sam pod utiscima, ali dragi moji čitatelji, vrijeme je da se bacim na posao i to na trenutak zaboravim i posvetim se samo vama.


Ne znam sta očekujete od mene kada je u pitanju predmet ili tema ovog pisanja, ali ono što sigurno znam da tražite od mene je potpuna iskrenost, a to je svakako nešto sto vam mogu ponuditi u svakom momentu.

Svi koji me poznaju potvrdit će ovu činjenicu, a oni koji me ne poznaju uvijek će reci nesto u stilu “Donna nesto folira” i obavezno mi naći neku zamjerku. Takvi me ne zanimaju u životu, njihova misljenja pogotovo i ako ste se kojim slučajem prepoznali, ovaj post nije za vas!! Prestanite čitati!! Napustite sajt!! 
img510/5131/normaldsc07753wt8.jpg
E sad, jedna velika dobrodoslica za sve koji ostaju!!

Velika mi je čast i zadovoljsto otvoriti sezonu pisanja postova poznatih na ovom veoma popularnom sajtu, jer smatram da je u životu vrlo važno biti prvi.

Otkriću vam malu tajnu. Jedva čekam 01. decembar!!! Tog dana “Grand produkcija” u svom časopisu “Grand reviji” objavljuje moj veliki jubilarni koncert i novi singl pod nazivom “Kazna”!!
Ono što ja zapravo jedva čekam jeste da podijelim taj doživljaj sa publikom koja nije bila u prilici da posjeti koncert održan u Bihaću povodom mojih uspjesnih 10 godina na estradi!!

Inače nisam toliko nestrpljiva kada je u pitanju posao, da se razumijemo ljubav prema muzici je jedno, a show - business nesto sasvim drugo, pitanje termina, rokova, dogovora i slično, ali za ovaj koncert sam vrlo emotivno vezana i zato se osjećam kao dijete koje čeka neku davno obećanu lutku. Nije mala stvar 10 godina u ovoj estradnoj džungli gdje ima svega, samo ne sentimentalnosti. Takva sami ja u poslu, sve – samo ne sentimentalna! U ovom cd-u i zvuku su spakovane sve moje emocije!!
Dok sam pjevala prošle su mi kroz glavu sve bitne stvari i dogadjaji, svi ljudi sa kojima sam saradjivala, moje prvo javno pojavljivanje na DORI 97, početak saradnje sa muzičkim producentom Džavidom, tada, a danas mojim glavnim saradnikom i životnim saputnikom, pa velike nagrade za hit 2000 godine “Sviraj nešto narodno”, pa cijela ova godina praćena hitom “To mi nije trebalo”, pa i ta publika koja je rije 10 godina bila na mom prvom koncertu držeći mame i tate za ruke, sada su samostalni klinci koji su odrasli uz moje stihove i note i došli su da me podrže i uveličaju moj veliki dan “D”!!

Ljudi, ne možete da zamislite šta mi je sve palo na pamet. 
Sjetila sam se i kako sam povukla sestru Dalilu sa sobom na pozornicu da mi pjeva prateće vokale. Desilo se to u Švicarkoj, ne sjećam se u kojem gradu. Imali smo koncert skupa sa Halidom Beslićem. Ona se požalila kako će joj biti dosadno dok bude čekala da mi zavrsimo koncert, obzirom da je bila u backstage-u, jer nije poznavala nikog s kim bi mogla da se druži. Ja sam joj rekla da ide sa nama na binu. Otprilike ovako je bilo: Ona kaže meni: ”Šta cu raditi na bini, jesi ti normalna”, a ja njoj hladno: “Pa pjevat ćes prateće”, “Ali ja ne znam tekstove …”

“Pa naučit ćes, ti samo pjevaj drugi glas i ništa se ne brini. Znaš ti to – samo nikad nisi probala!!”

I kako tad, tako i danas, ostala je sa nama u ekipi evo vec 7 godina.
Ljudi, bas sam se raspričala, ode ovo predaleko!!! Postat će roman na kraju!!

Ovdje cemo stati! Moramo nešto sačuvati i za drugi put (jaooo, ovo sam rekla kao da nemam more dogadjaja i informacija pa se čuvam za drugi put, hahahaha, šala naravno)

Nego da zavrsimo priču o koncertu, tj, da nastavim tamo gdje sam stala.
Ovaj koncert poklanjam svojoj publici, jer želim sa svima da podijelim emocije koje su me preplavile dok sam sa svojim veoma uštimanim bendom nastupala u Bihaću pred publikom koja me ispratila na estradni put i uvijek dočekala pri povratku kući!

I da se zahvalim naravno svima njima!! I mojim muzičarima - svaka čast, najbolji su, to mi je druga familija!!!! Džavidu, malo je sve sto kazem. Za sestru takodjer!! Mojoj mami veliko hvala sto je izdržala sve moje hirove, borbu i pritiske koji prate ovaj posao.
A koncert, posebno pjesmu “Idi idi moja vilo”, koja mu je bila omiljena, posvećujem svom zauvijek voljenom ocu, koji vise nije sa nama, ali je bio i ostao veoma bitna karika u izgradnji moje ličnosti. Naučio me da budem veliki radnik i da budem hrabra!!

Hvala svima koji su na bilo koji način učestvovali da postanem ovo što sam danas!! Prije svega čovjek, pa onda Donna Ares.
Volim vas SVE!!!   Donna Ares

KONTAKT: folkfolk01edi@gmail.com  /  folkfolk01bloger@net.hr


folkfolk01 @ 15:11 |Komentiraj | Komentari: 18 | Prikaži komentare
Izdvojeno