Prvi i ORIGINALNI folk portal
FOLK NOVOSTI
Brojač posjeta
921655
sss

OD SADA NAS ČITAJTE NA NOVOJ ADRESI
www.folk-novosti.com

Counter

NEKI NE MOGU PODNJETI DA SMO PRVI,  I ZATO SMO POSLJEDNJI!

Blog
petak, studeni 23, 2007

Odbrojavanje je počelo. Još svega nekoliko dana je ostalo do izlaska CD “Kraljica”. Malo se odužilo, tako da i publika I ja jedva čekamo da se album pojavi u prodaji, a kada se to desi – uverena sam da će svi reči “vredelo je čekati”. Mnogo sam truda uložila u toku pripremanja novog CD-a i ne žalim.
 img213/4584/thumbseka20aleksic32yk6.jpg
Pre nekoliko dana sam se iznervirala, ali samo na trenutak. U novosadskoj produkciji “Hamer” su završili montažu spota “Aspirin”, pa su mi poslali da pogledam pre nego što se uradi konačna verzija. Nisam imala zamerke i bila sam srećna zbog činjenice da se neobičan i kvalitetan spot može uraditi bez mnogo filozofiranja I filmskih trikova čije mogućnosti su neograničene. Zadovoljno sam se osmehivala, a potom je jedan telefonski poziv sledio moj osmeh. Javili su mi da se na Internetu brzinom svetlosti širi pesma “Aspirin”, četiri dana pre nego što je predviženo premijerno emitivanje. Sigurna sam u ekipu svojih saradnika, znam da su profesionalci i da nikada ne bi remetili planove I poigravali se na taj način što bi pustili pesmu u etar pre nego što je to predviđeno. Nisam znala o čemu je reč, a takve situacije me žestoko nerviraju. Ne volim kada mi je nešto nejasno. Sela sam ispred lap topa i nije mi trebo ni ceo minut da na Internetu pronačem snimak pesme koja će se naći na mom albumu. Čujem da su i muzika i tekst identični kao moja pesma “Aspirin”. Ženski vocal peva: “Glavobolja od vina, a nigde aspirina, sinoć bila sam sa tobom pijana…”,  a nije moj glas. Uhvati me neviđena panika, a onda shvatim o čemu je reč. Naime, takvu verziju pesme sam čula kada su mi je autori ponudili. To je demo snimak! Kompozitori i tekstopisci inače, kada nude pesmu, najpre snime demo verziju pa je onda nude nama pevačima. Sigurno su nekome ponudili pesmu pre nego što je stigla do mene. Pesma mi se dopala i odmah sam rešila da je platim. Autori su dalje prestali da nude tu pesmu, ali je demo snimak ostao kod neke od mojih koleginica. Na taj način se demo verzija našla na Internetu i na trenutak napravila pravu pometnju. Dobro je! A u prvi mah sam pomislila da će mi se pokvariti raspoloženje.


Sada su već svi mogli da čuju pravi “Aspirin”, a za nekoliko dana će biti u prilici da čuju i ostale pesme. Dakle, sve je spremno za totalni urnebes. Tada ćemo svi da nazdravimo čašom crnog vina, neće biti glavobolje, pa nam uz “Aspirin” i ostale pesme aspirin neće trebati. Ipak, unapred – živeli!


post pisala: SEKA ALEKSIĆ

 KONTAKT: folkfolk01edi@gmail.com  /  folkfolk01bloger@net.hr

folkfolk01 @ 19:26 |Komentiraj | Komentari: 20 | Prikaži komentare
Izdvojeno